středa 29. června 2016

Jak teď vlastně jím, když cvičím se Zuzkou?

Po tom včerejším nadšení z mých para(centi)metrů, přemýšlím nad tím, co všechno může mít na postavu vliv.
Je jasný, že pekáč buchet se peče v kuchyni, to už asi víme všichni. Jen se mi nechce věřit, že by za to mohla jen strava. Určitě má na to vliv i samotné cvičení, díky, kterému člověk chodí rovněji, svaly jsou aktivované a tak se při pohybu používají. Proto se za prvních 14 dní může být skok tak veliký, i když na váze to není vidět. Přijde mi to jako jediné možné vysvětlení.

Ale teď už k tématu tohoto příspěvku. Co tedy vlastně jím?

V prvé řadě bych chtěla upozornit na to, že jsem před 3 roky začala jíst podle pravidel palea, což mi svým způsobem změnilo život. K lepšímu samozřejmě :) Od svých 17 let jsem se doslova bála tuků, hodně jsem se jim vyhýbala a snažila jsem se je, v ideálním světě, vůbec nepozřít.
Klasický kulturistický jídelníček a sacharidové vlny se mnou taktéž nic neudělali a já byla nešťastná, že to nemá žádný vliv na mě ani na mou postavu.
Už jsem nevěděla, co dělat, aby se mi váha pohnula a postava byla hezčí a s menším množstvím tuku, tak jsem zkusila poslední naději a to paleo. A ejhle, ono mi to takto vyhovuje. Po prvních 14 dnech jsem byla v úplné euforii (ačkoliv dnes když na to koukám, tak to rozhodně nebylo ideální stravování), váha se hnula, tělu změna viditelně prospěla, a to jsem vlastně ani moc necvičila.

Ale člověk je tvor zvídavý a zkouší, co jeho tělo vydrží, a tak s postupem času jsem začala přidávat do jídla tučné výrobky (zakysaná smetana, smetana ke šlehání, řecké jogurty a sýry). Což mělo paradoxně za následek další úbytek váhy a já se cítila ještě líp.
Pak mě v životě potkalo několik změn a já se postupně vracela k "normálnímu jídlu" tam kousek chleba, tam knedlík, a podobně.

Nakonec jsem se dostala do fáze jím paleo, ale k němu jím i sacharidy v podobě brambor (to už se bavím o letošním roku). Za ty roky koketování a randění s paleem jsem se dostala do fáze "vlastně nejedu paleo, ale jím, tak jak mi vyhovuje", což mi očividně nesvědčilo. Váha poslední 2 roky nenápadně narůstala a já nějak nikde nezískala pocit a touhu s tím něco dělat. A tak jsem se ocitla zpět na začátku. Váha je zpět, tuk je zpět a já vím, že to tak nechci.

Ve chvíli, kdy jsem si koupila knížku se Zuzkou, tak jsem si řekla, že pojedu čistě. Hlavními složkami mého jídelníčku se staly vejce, maso, tučné mléčné výrobky a k tomu samozřejmě spousta zeleniny, troška ovoce a dostatek zdravých tuků z kokosu (ten vážně miluju ), olivového oleje, oliv a oříšků.

Jak obvykle vypadá můj den? 
Snídaně: 3 vejce s kokosem (omeleta), banán, 1PL zakysané smetany + kafe s plnotučným mlékem
Svačina: Ovoce
Oběd: Maso (velikostí přes celou nataženou dlaň) a k tomu hromada zeleniny + kafe s plnotučným mlékem
Svačina: Buchta (6x vejce, 3x banán, mandlová mouka, strouhaný kokos a sušené goji semínka - tu mám teď aktuálně), rozdělila jsem ji na 6 dílů a každý den jím jeden dílek
Večeře: Obvykle po cvičení - Maso (opět do dlaně), hromada zeleniny a po večeři si dám i 2 kostičky vysoko procentní čokolády (mám po cvičení a to se může :D)
 • Kromě kávy, piju vodu a to tak, že hodně vody, hodně, hodně, hodně vody
 • Svačiny jsem přidala poté, co jsem si zkusmo dala jídelníček do kalorických tabulek a zjistila jsem, že jím málo
Na jídlo se teď každý den těším :)
A jak to máte vy?
Zzdenika 

středa 1. června 2016

Zuzka Light - Fit za 15 minut

Tak jsem to nevydržela a koupila jsem si ji!!
A můžeš za to ty, ty a ty :D prostě všechny holky, které o ní na blogu psaly... (a taky na facebooku, v televizi, instagramu, a prostě všude)

Zuzka je takovou berlou mého mládí (ok, to je výraz plný paradoxů, kdo asi tak v mládí potřebuje berlu?), ale vážně. Prošla jsem si pubertou, která se blížila svému konci a moje tělo se ze stavu vyhladovění dostávalo po svém a to tak, že nabralo, byla jsem zoufalá, založila jsem první blog a našla tam Zuzku.
Cvičily s ní skoro všechny holky, mamky od kluků i od holky, dlouhonohé i blonďaté a dokonce i milovnice želviček (ty já taky ráda, jako ty želvičky).

Já to vydržela vždy jen chvilku a pak fúúú rychle pryč a cvičit něco jiného.... Ale Zuzka byla všude kolem a její cvičení taky. Nejdříve bodyrock, pak ZWOW a nakonec zůstala Zuzka Light. Celosvětová senzace z České republiky. Blondýna, se kterou když cvičíte, tak chápete, jak k těm břišákům přišla a rozumíte její české angličtině :)

A byly vidět výsledky na holkách, co s ní cvičily a které jsem sledovala na blozích i na ní samotné. (a já si pořád říkala, že je to na mě "moc", moc těžké)

Ještě se mi vyplavují endoFíny po prvním cvičení, knížku jsem vlastně otevřela už na zastávce, abych se ujistila, že cvičit můžu hned po příchodu z práce domů. 

A ano. je to přesně tak, přečtete dvě stránky, podíváte se na správné provedení cviků a můžete jít na to... 
Celkový čas, včetně četby a protažení 25 minut. 
A TEN pocit!!! 
Málem jsem zdechla!!! :D 
Pojďte taky zdechnout!
Pojďte zažít ten skvělý pocit!!
A já Vám příště napíšu, jaká ta knížka je :) 
Zzdemika