úterý 18. prosince 2012

Makaróny s brynzou

Ahoj lidi!
Vím že teď jsem málo aktivní, ale tak to prostě v životě chodí - někdy je klid a nic se neděje a jindy by se člověk přetrhl a když už se člověk míní přetrhnout, tak obvykle nezbývá moc času...

Ale tak, aby tu nebylo úplné ticho, tak vám přináším recept na alternaci na brynzové halušky bez halušek :D
Halušky suplují těstoviny :o)
Recept jsem našla v jedné staré kuchařce a trochu jsem upravila poměr...
Původně tam mělo být tolik másla kolik je halušek - což mi přišlo nemyslitelné :D

Ingredience:
  • 1/2 sáčku makarónů 
  • balíček brynzy (cca 125g)
  • 2 plátky másla
  • cibulku
  • trošku oleje

Postup:
1. Dáme vařit makaróny (dle obalu je uvařte al dente)
2. Přecedíme makaróny přidáme dva plátky másla a promícháme do rozpuštění.
3. Poté přidáme nadrobenou brynzu a promícháme dokud není brynza rozpuštěná
4. Vložíme na 10 minut do vyhřáté trouby (na 180°C)
5. Než se těstoviny udělají, tak si osmažíme cibulku
6. Prohřáté těstoviny promícháme a klademe na talíř s cibulkou nahoře

Je to výborné a jednoduché jídlo!! :o) 

8 komentářů:

  1. bryndzu mám moc ráda (hlavně s haluškama:D), takže tohle by mi určitě chutnalo:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ji taky mám moc ráda (škoda, že je tak tučná :D ), cpala bych ji do všeho :D

      Vymazat
  2. Líbí se mi, když si lidi recept upraví podle sebe :))

    OdpovědětVymazat
  3. Milujem bryndzové halušky! Ale niekedy si tiež zamiešam len cestoviny alebo pečené zemiaky s bryndzou a posypem pažítkou :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moje nejoblíbenější jídlo!!!

      Vymazat
  4. Halušky mám taky ráda, lae bez brynzy. Té jsem na chuť nepřišla. :/

    OdpovědětVymazat
  5. tak se hlavně nepřetrhni! snad budeš mít brzy volněji :)
    receptík vypadá super! a moc se mi líbí tvůj talíř :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše komentáře, dotazy i připomínky :o)