středa 16. května 2012

Sacharidové vlny VIII.

KAPITOLA OSMÁ: KDY S VLNAMI SKONČIT?
     Již v úvodu jsem zmínil, že není dobré hned v začátku plánovat vlny na řadu měsíců. Rozumné a v praxi velmi často užívané je časování na 6 - 8 týdnů, po kterých může následovat lehká přestávka (ve které sice vlny nedržíte, ale stejně je nutné jídlo lehce hlídat s ohledem na složení a přijatou energii) či změna v podobě diety jiné. Řídit byste se měli tím, o kolik kilogramů chcete váhu snížit či jaký chcete, aby se vám naskytl pohled v zrcadle před sebou. Nic vám samozřejmě nebrání "vlnit" třeba tři měsíce, záběr na psychiku je ale značný a malá přestávka může být pro tělo i duši jen přínosem.
     Co se stane, pokud se po skončení vln vrátíte ke svému běžnému dennímu rytmu? Záleží na tom, jaký tento rytmus je. Pokud se vrátíte zpět do fast-foodů k jednorázovému přejídání a nezdravým jídlům plným tuku, pokud omezíte fyzické aktivity a zapomenete na všechny zásady zdravé výživy, pak je dost pravděpodobné, že se dříve či později propracujete k původní váze. Mnohem pravděpodobnější však je, že se díky vlnám naučíte, při jakém množství denního jídla nejde váha ani nahoru ani dolů. Začnete-li po skončení vln toto množství udržovat a zároveň nezanevřete na trénink a občasnou kardioaktivitu, nikdo a nic nezabrání, abyste si nově nabytou postavu udrželi po dobu, jakou sami určíte.
zdroj: Ronnie.cz


Sacharidové vlny I.
Sacharidové vlny VII.
Sacharidové vlny IX.



4 komentáře:

  1. Anonymní16.05.12 9:55

    Koukám, že start už se ti blíží! :-) Přeju hodně úspěchů :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuju za rady! Budu tedy střídat rotoped a pilates, Insanity mam kromě pátků na každý den. Začátky ale budou asi krušný, protože mam hrozně zkrácený svalstvo - až se stydim :-) No ale taky proto s tim chci začít, to se všechno zlepší :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na zkrácený svalstvo dobře zabírá protahování - přidala bych ho k rannímu pilatesu :o)

      Vymazat

Děkuji za vaše komentáře, dotazy i připomínky :o)