pátek 11. května 2012

Sacharidové vlny V.

KAPITOLA PÁTÁ: DOPLŇKY VÝŽIVY
     Doplňkem, který využijete pravděpodobně nejčastěji, je kvalitní proteinový suplement, kterým můžete nahradit některá denní jídla, kdy nemáte možnost připravit si maso či jiné nutričně podobné jídlo.
     Jaký "protein" zvolit?
     Především byste měli hledět na obsah sacharidů, kterých by měl obsahovat co nejméně. Ideálně sáhněte po 90 % a čistších koncentrátech. Dalším doplňkem, který je vhodný (nikoli nutný), je jiný proteinový suplement používaný jako poslední jídlo dne před spaním. V rozpisech jídelníčků je, nikoli náhodou, označen jako "Night Protein". Na našem trhu se totiž vyskytuje celá řada proteinových doplňků s označením "night", které se liší složením použité bílkoviny. Zatímco jako protein z předchozího odstavce vybíráte CFM či izolát, zde výhradně dlouho se vstřebávající kasein. Zajistíte jím tělu pozitivní dusíkovou bilanci dlouho do noci. Nechcete-li však do tohoto doplňku investovat, máte v jídelníčku navrženu jednoduchou náhradu - nízkotučný tvaroh. Jeho bílkovina sice není tak kvalitní, jako nouzové řešení však postačuje.
     Na co byste při vlnách dále neměli zapomenout jsou multivitaminové a multiminerálové doplňky. Jaké zvolíte, ponechávám na možnostech vaší lékárny. Doporučené dávkování většiny běžně prodávaných přípravků je jedna tableta denně, zvýšíte-li toto množství na dvojnásobek (tableta ráno, tableta večer), nic nezkazíte. 
     Poslední skupinou suplementů, které jsou doporučovány, jsou spalovače tuku. Může se jednat o klasický karnitin, HCA či různé kombinované "Fat Burnery".
     V dobách dřívějších bylo také hojně doporučováno použití kombinace kofeinu a ma-huang, která patřila k jedněm z nejúčinnějších. Bohužel se ma-huang z našich obchodů vytratil, proto vám nezbude (nemáte-li vlastní zásoby), než se poohlédnout po různých náhražkách.
Zdroj: Ronnie.cz


1 komentář:

  1. Jeden čas jsem jedla protein pro vegetariány, teď víc jím tvaroh, tak jsem ho vyřadila. Uvažuju ale nad nějakým spalovačem tuků, slyšela jsi o LipoBurn? Jenom reklamám moc věřit nechci... :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše komentáře, dotazy i připomínky :o)